Miljøvennlig gaveinnpakning!

Julen står for tur, og over 60 000 kilometer med gavepapir kommer til å ligge under juletrærne (kilde: sortere.no). I dette innlegget får du tips til alternativ innpakning av gaver.

Pompadur – den mest allsidige innpakningen!

En pompadur er en gavepose laget av tekstil som kan snurpes igjen i toppen. Jeg sydde et par stykker i 2019, som i år skal brukes for tredje året på rad. Når jeg gir en gave i denne posen, gir jeg samtidig mottakeren valget om å enten bruke den igjen selv, eller å gi den tilbake til meg slik at jeg kan bruke den igjen året etter. Vil du sy din egen pompadur, kan du følge denne instruksjonen.

Pynt papirposer

Jeg gjenbruker papirposer jeg har fått når jeg har handlet. Hvis de er fine, bruker jeg dem som de er. Hvis jeg ikke synes de er fine nok, limer jeg over noe som gir det uttrykket jeg ønsker. På denne gaveposen har jeg klippet ut et lite felt med gråpapir som er limt over logoen på posen. Vips, så er det en gavepose.

Gjenbrukbare gaveesker

En venninne og jeg har gitt hverandre den samme esken til bursdager i flere år nå. Det er like koselig hver gang. Med silkebånd og kort varieres uttrykket, og silkebåndet fra den ene gaven kan brukes på en annen, ved en senere anledning.

Gjenbruk av gavebånd og gråpapir

Brett esker av restepapir – til de små skattene

Små skatter kan overrekkes i fine hjemmelagede esker. Disse små eskene er brettet av restepapir som jeg hadde liggende hjemme. Det er enkelt og fint – synes jeg. Her er en video som vise hvordan du gjør det: hvordan brette gaveeske.

For at julen skal bli mer miljøvennlig er det helt nødvendig å gjenbruke og gjenvinne så mye vi kan. God jul 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: