Hjemmelaget leppepomade med giftfrie ingredienser

Leppepomade er i direkte kontakt med munnen, og man kan ikke unngå å få i seg noe av dette. Selv kremer man smører utenpå huden trekker inn og tas opp i kroppen. Derfor startet jeg med å lage hjemmelaget leppepomade, da vet jeg akkurat hvilke ingredienser den inneholder, og kan sørge for at det ikke er noen hormonforstyrrende eller allergifremkallende tilsetningstoffer. Jeg har brukt oppskrift fra Beeco.

Du trenger

  • Bivoks
  • Kokosolje
  • Sheasmør
  • E-vitaminolje
  • Eterisk olje (kan sløyfes)
  • Beholdere

Fremgangsmåte

Gjør klar en bolle til vannbad, og kok opp vann i en kjele.

Ha i 3 ss bivoks, 3 ss kokosolje og 3 ss kokosolje i bollen og smelt i vannbad. Når blandingen er rennende kan du tilsette 1 ts e-vitaminolje (for økt holdbarhet) og noen dråper eterisk olje. Sørg for å velge en eterisk olje som passer til bruk på leppene. I utgangspunktet skal eteriske oljer brukes utvortes da de er veldig konsentrerte, men noen kan også brukes til leppepomader. Jeg bruker lavendelolje, men dette bør du for sikkerhets skyld undersøke på egenhånd. Jeg ikke er helsepersonell og vil derfor ikke si noe sikkert om hva som er trygt å bruke for deg. Leppepomaden kan fint brukes uten eteriske oljer. Blandingsforholdet for eteriske oljer bør være ca. 1/100.

Når blandingen er klar kan du helle den over i beholdere. Jeg brukte gamle leppestiftbeholdere som jeg har spart på. Det går også an å få kjøpt tomme beholdere på nett og i enkelte butikker. Når den er avkjølt er den klar til bruk.

PS! Dette er fine gaver til jul!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: