Solkrem som er vennlig mot miljøet

Det kan virke overveldende å finne frem i jungelen av produkter vi tilbys – det synes i hvert fall jeg! Jeg prøver så godt jeg kan å velge miljøvennlig når jeg kan, og har gjort meg noen erfaringer underveis som jeg vil dele med dere. Solkremen vi smører oss med kommer i direkte kontakt med havet når vi bader og kan påvirke miljøet negativt. I tillegg inneholder mange hormonforstyrrende og allergifremkallende stoffer.

Når jeg skal velge miljøvennlige produkter er jeg villig til å strekke meg litt lenger – men det må være såpass enkelt å bruke at det er et lett valg å ta. Jeg vil understreke at jeg ikke er helsepersonell, og kan dermed ikke fortelle deg hvilken solkrem du bør bruke, men deler mine erfaringer.

To kategorier solkrem

Du kan enten velge solkrem med syntetisk filter eller mineralfilter. De med kjemisk filter er dem du oftest finner i butikker og hos apoteket. Min erfaring er at man ofte må til spesialbutikker eller internett for å få tak i solkrem med mineralfilter.

Mineralfiltere skal være skånsomme mot både kroppen og livet i havet. De legger seg som et beskyttende lag utenpå huden. Syntetiske filtere kan være svært skadelige for miljøet, og trekker inn i huden. Derfor vil jeg være ekstra bevisst på hvilken type jeg velger å smøre meg med. Heldigvis har Svanemerket laget en liste over alle solkremene som er mindre skadelige, hvor du kan lese deg videre opp på egenhånd. Jeg har ikke testet alle – men kommer sikkert til å opdatere denne listen etterhvert dersom jeg tester flere.

I utgangspunktet tåler huden min sol godt, men den er litt sensitiv for parfyme og diverse andre ting jeg ikke vet helt hva er. Jeg har ikke reagert negativt på noen av disse solkremene, og heller ikke blitt solbrent.

Den første solkremen har syntetisk filter, som trekker inn i huden. 

Dermica SOL (ansikt og kropp) spf 30

Solkremen er uten parfyme og lukter typisk «krem uten parfyme». Den er vannresistent og etterlater ikke en følelse av å være klissete. Denne er enkel å smøre ut og tørker raskt inn i huden. Det føles som den beskytter godt. Dette er en ganske tørr krem, vil derfor tro at den er god for dem med fet hud. Solkremen for ansiktet virker veldig lett og fin.

Dermica SOL
De tre solkremene under har mineralfilter.

Meow Meow Tweet Everyday Sunscreen spf 25

Dette er favoritten blant solkremene med mineralfilter, fordi den lukter så godt! Den kommer i en praktisk pumpeflaske og er enkel å smøre ut, til forskjell fra mange av de andre dette filteret. Den lukter friskt og dekker godt, men etterlater et tynt hvitt lag på huden. Kremen oppleves litt tørr. Testet i sommerhalvåret i Norge.

Meow Meow Tweet Everyday Sunscreen

Butterbean Organics Original Healthy Sunscreen spf 30

Lukter ingenting/nøytralt og er vannresistent. Opplever at den dekker godt. Denne er fin så lenge det er varmt, den blir veldig hard og vanskelig å smøre ut når det er kaldt. Dette kan være viktig å tenke på dersom du f.eks. skal på fjellet i påska. Denne solkremen etterlater ikke et hvitt lag, slik Meow Meow Tweet sin solkrem gjør. Testet en måned i Tanzania og Kenya og i sommerhalvåret i Norge.

Butterbean Organics Original Healthy Sunscreen

Shade All-Natural Sunscreen spf 25

Denne solkremen er testet i 2,5 mnd seiltur over Stillehavet og på tur til Kilimanjaro. Erfaringen er at den er god i varmen, men veldig vanskelig å jobbe med i kulda – akkurat som solkremen til Butterbean Organics solkrem. Lukter ingenting/nøytralt og er vannresistent. Den har skilt seg litt over tid, men har hatt den i et par år nå. Naturlige produkter har ofte kortere holdbarhet da de inneholder svært få eller ingen konserveringsmidler.

Shade All-Natural Sunscreen
Finn din miljøvennlige favoritt

Jeg har ikke testet alle solkremene på markedet, men håper dette innlegget kan fungere som en inspirasjon slik at du lærer deg mer om solkrem og hvordan den kan påvirke kroppen din og miljøet. Det enkleste er å se etter produkter som er merket med Svanemerket. Lykke til med letingen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: