Koronavirus: bruk tiden til å fikse utstyr

//Inneholder sponsede produkter fra Arc’teryx //

Enten du er i karantene, permisjon, eller har solidarisk begrenset omgang så er det mange som har mye tid i disse Koronavirustider. Anbefalingene er at vi skal holde oss hjemme og være med på dugnaden for å begrense spredningen av viruset. Vi er bare få dager inn i dugnaden, og mange begynner allerede å bli lei, men det er kjempeviktig at vi holder ut!

Det er lurt å ha noe å holde på med. Turfolk har ofte utstyr som trenger en reparasjon eller en grundig sjekk. Det er utrolig kjipt når utstyret ikke er i orden når man skal på tur. Jeg forsøker å alltid fikse det som blir ødelagt med en gang, men noen ganger glemmer jeg det. Og det ergrer jeg meg alltid over når jeg skal ut på tur igjen.

Her er en samling med instruksjonsvideoer til hjemmereparasjon av brenner, glidelåser og hull i syntetiske stoffer (telt, dunjakke, o.l.), samt forslag til hva du kan bruke for å gjøre enkle reparasjoner og hvor du kan bestille dette på nett – slik at du slipper å dra på butikken – bli hjemme i solidaritet!

Brenneren – rens og hjemmereperasjon

Brenneren må rensen med jevne mellomrom, for å brenne rent. Her er en liten instruksjonsvideo på hvordan du gjør dette, samt gjøre reparasjoner:

Jeg har lagt ved video av den brenneren jeg bruker selv, dersom du du har en annen finner du sikkert en instruksjonsvideo for denne også ved å søke på navnet på brenneren på Youtube eller på hjemmesiden til produsenten. Vedlikeholdsutstyr og enkelt reparasjonsutstyr pleier å følge med de fleste brennere når du kjøper den, ellers kan du som regel bestille det du trenger via produsentens hjemmeside. Her finner du reparasjonssettene til MSR.

Fiks glidelåsen

Ofte er det skyveren/glideren (den saken du drar opp og ned) som er sliten og trenger å skiftes ut. Om det er på jakka eller soveposen, så er operasjonen den samme. Her er en video til hvordan du fikser den:

Da jeg hadde problemer med glidelåsen på soveposen min for noen år tilbake fikk jeg en ny skyver/glider i posten med en gang etter at jeg kontaktet Helsport. Det var enkelt å fikse selv. Hos Helsport kan du også sende inn utstyret til reparasjonsavdelingen, dersom du ikke kan eller ønsker å reparere det selv.

Hull i syntetisk stoff

Hull i syntetisk ytterstoff kan man fiske med nylonlapp/nylonteip eller lignende – stoffet bør være litt elastisk, dersom stoffet du skal reparere er det. Jeg bruker rip-stop nylonlapper med klebende bakside (fås kjøpt her) til å reparere klær, sekker osv. Et annet alternativ er «tair Aid» (fås kjøpt her). Det har jeg brukt til å fikse telt, liggeunderlag, tørrsekker o.l. Jeg har alltid med meg en eller begge disse på tur for å kunne gjøre reparasjoner underveis.

Lykke til! #Helsport #Varri #MSR

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: